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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  23/02/2010
Data da última atualização:  26/02/2010
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  AFFONSO, V. R.; BIZZO, H. R.; LAGE, C. L. S.; SATO, A.
Afiliação:  VANESSA RIBEIRO AFFONSO, UFRJ; HUMBERTO RIBEIRO BIZZO, CTAA; CELSO LUIZ SALGUEIRO LAGE, UFRJ; ALICE SATO, UNIRIO.
Título:  Influence of growth regulators in biomass production and volatile profile of in vitro plantlets of Thymus vulgaris L.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural and Food Chemistry, Washington, DC, v. 57, n. 14, p. 6392-6395, jul. 2009.
DOI:  10.1021/jf900816c
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In vitro shoots of thyme (Thymus vulgaris L.) were established, and the effects of the auxin indole-3-acetic (IAA) acid and the cytokinins benzyladenine (BA), zeatin (ZEA), and kinetin (KIN) at 1.0, 5.0, and 10.0 ?M on rooting, biomass production, and volatile compounds production by these plants were investigated. The volatiles were extracted by solid phase microextraction (SPME) and analyzed by gas chromatography. The highest biomass shoot growth was obtained with BA at 5.0 ?M, while IAA at all concentrations tested achieved 100% rooting frequency. The three major compounds were ?-terpinene (22.8-38.8%), p-cymene (13.8-27.9%), and thymol (6.5-29.0%). Quantitative changes of these compounds were observed in response to the effect of varying growth regulators concentrations in the culture medium. Growing Thymus vulgaris L. plants in media supplemented with IAA at 1.0 ?M increased volatile compounds such as thymol by 315%. Nevertheless, the same major compounds were produced in all treatments and no qualitative changes were observed in the volatile profile of thyme plants.
Palavras-Chave:  Composto volátil; Thymus vulgaris L.
Thesagro:  Biomassa.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://pubs.acs.org/doi/pdf/10.1021/jf900816c
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA10119 - 1UPCSP - PP2009/0912010.00002
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  21/12/2015
Data da última atualização:  21/12/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVEIRA, M. A. da; CARON, D.; MARQUES, P. E. M.
Afiliação:  MIGUEL ÂNGELO DA SILVEIRA, Embrapa Meio Ambiente; D. CARON, ESALQ; PAULO EDUARDO MORUZZI MARQUES, ESALQ.
Título:  Análise da multifuncionalidade e desenvolvimento territorial em áreas de cafeicultura familiar no sul de Minas Gerais.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE SOCIOLOGIA RURAL, 7., 2006, Quito, Ecuador. La cuestión rural en América Latina: exclusión y resistencia social; Por um ano con soberanía democracia y sustentabilidade. Quito, Ecuador: ALASRU, 2006. p. 556-557.
Páginas:  Págs 556-557
Idioma:  Português
Thesagro:  Agricultura familiar; Café.
Categoria do assunto:  B Sociologia Rural
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/135910/1/2006RA-093.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA14691 - 1UPCRA - DD2006RA_093
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